Verschillen in looptijden en rentes bij Briqwise: een uitleg van Edgar

Home » Blog » Verschillen in looptijden en rentes bij Briqwise: een uitleg van Edgar

Bij Briqwise zien we dat elke lening uniek is qua looptijd, rente en Loan To Value (LTV) – de verhouding van de lening tot de waarde van het vastgoed. Veel investeerders zijn benieuwd hoe zo’n financieringsaanvraag bij ons in elkaar zit en waarom er zulke variaties zijn. Wat betekenen al die verschillende looptijden en hoe wordt de rente vastgesteld? En welke eisen stellen we eigenlijk aan ondernemers die financiering zoeken? Edgar Warmoes, partner, gaf hier een duidelijke toelichting op.

Hoe werken de verschillende looptijden?

De looptijd van een lening is de periode waarin deze onder bepaalde voorwaarden geldt. Die kan kort of lang zijn, van één tot wel zeven jaar. Wat het beste is voor een belegger? Dat hangt af van persoonlijke voorkeuren. Sommige investeerders willen een looptijd van tien jaar voor de zekerheid van een stabiele rente. Anderen kiezen voor een korte looptijd omdat ze speculeren op een rentestijging. Maar dat blijft gokken, want niemand weet zeker hoe de rente zich ontwikkelt. Onze overeenkomsten zijn flexibel; leningen kunnen altijd worden overgedragen aan andere investeerders.

Is speculeren op renteontwikkeling zinvol?

Alles kan, maar ik zou niet blind varen op rentespeculatie. Wachten op een rentestijging om te financieren is vaak nadelig. Je mist dan de huidige hoge rentes voor een onzekere kleine toekomstige winst. Het is verstandiger om te kiezen voor een looptijd en rendement dat nu beschikbaar is en snel een passende propositie te claimen.

Zijn Briqwise financieringen nog interessant met stijgende spaarrentes?

Zelfs met stijgende spaarrentes blijven onze financieringen aantrekkelijk. De rente op spaargeld is weliswaar gestegen, maar ligt nog steeds ver onder wat een Briqwise-lening oplevert. Plus, spaargeld bij de bank is gebonden aan vaste looptijden, terwijl je bij ons meer flexibiliteit hebt. En bij ons heb je altijd vastgoed als onderpand, wat een extra zekerheid biedt.

Hoe wordt de rente bij Briqwise bepaald?

De ondernemer die wil lenen bepaalt de rente. Hij kiest de prijs die hij wil betalen voor zijn financiering, binnen redelijke risicomarges natuurlijk. De rente hangt niet direct samen met de looptijd of de LTV. Onze accountmanagers adviseren de ondernemers om realistische rentes voor te stellen, passend bij de marktsituatie. De totale schuldenpositie van het bedrijf wordt ook beoordeeld, net als de solvabiliteit, rentabiliteit en terugbetaalcapaciteit. Het vastgoed dient als zekerheid voor de investeerder.

De ontwikkeling van de rente bij Briqwise

De rente bij Briqwise is net als bij banken positief ontwikkeld. Waar we anderhalf jaar geleden financieringen hadden van 4,5 tot 5 procent, ligt de norm nu boven de 7. Wij maken geen winst op de hoogte van de rente; ons belang is een snelle financiering. Investeerders hebben verschillende wensen en voorkeuren, wat ons werk interessant maakt. Zo ontstaat er altijd wel een passende financiering met een passende rente.

  • Hoe werken de verschillende looptijden?
  • Is speculeren op renteontwikkeling zinvol?
  • Zijn Briqwise financieringen nog interessant met stijgende spaarrentes?
  • Hoe wordt de rente bij Briqwise bepaald?
  • De ontwikkeling van de rente bij Briqwise
Ook interessant